Intake gesprek & wennen

INTAKEGESPREK:
Een intakegesprek op ons kinderdagverblijf in Haarlem: Dit is een kennismaking tussen ouders en leidsters. We geven u een rondleiding en vertellen wat over ons kinderdagverblijf en hoe wij hier te werk gaan.

WENNEN:
Wanneer u een definitieve plaatsing wilt, kunnen we een afspraak maken om uw kindje te laten wennen op ons kinderdagverblijf in Haarlem. Vanaf de startdatum zijn er 3 wenmomenten gepland op de afgesproken dagen, 1e (9:00-12:00 uur), 2e (9:00-15:00 uur), 3e (9:00-16:30 uur). Pedagogisch beleidsplan 2023 2.1.7 Wennen. Is het kind al wat ouder dan kan het zijn dat het kind langer nodig heeft om te wennen. Wij passen ons aan, aan de behoeften van uw kind.

EERSTE KEER BRENGEN:
De eerste keer brengen van uw kind op ons kinderdagverblijf in Haarlem kan moeilijk voor u en uw kind zijn, dat is begrijpelijk. We zullen u en uw kind hier goed in begeleiden. U kunt ons altijd even bellen om te vragen hoe het met uw kind is, zodat u gerustgesteld bent. Kinderen krijgen altijd een periode dat ze door hebben dat hun papa en mama weggaat, en dat is moeilijk voor ze. Op het moment dat u weggaat kan uw kind gaan huilen. In de praktijk is gebleken dat een kind al stopt met huilen zodra papa en mama weg zijn. Wel is het belangrijk om afscheid te nemen van uw kind. Als u stiekem weggaat raakt het kind in paniek. Het is belangrijk om kort en duidelijk afscheid te nemen.